MIDZOMERNACHTDROOM

Inhoud

De mooie Hermia wordt door haar vader beloofd aan Demetrius. Tegen haar zin in, want ze heeft al een lief: Lysander.
Tot de volgende nieuwe maan krijgt ze de tijd om zich te bezinnen, anders wacht haar… de dood. Het bedreigde koppel vlucht het woud in, achternagezeten door Demetrius. Maar ook Helena, die verliefd is op Demetrius, volgt hen.
In het woud is het alles behalve peis en vree: Oberon en Titiane, koning en koningin van de elfen, hebben relationele problemen. Oberon stuurt zijn dienaar Puck er op uit om het verliefdmakende sap van de toverbloem in Titiana’s ogen te druppelen en vervolgens ook bij Demetrius en Helena, maar Puck vergist zich…

Intriges en misverstanden troef! Temeer daar in het woud volkse acteurs een toneelstuk repeteren dat ze willen opvoeren bij het huwelijk van hertog Theseus en Hippolyta.

Midzomernachtdroom is een van de bekendste komedies van Shakespeare. Liefde en afwijzing zijn de thema’s die in drie verhaallijnen door elkaar lopen, elkaar aanraken en dan weer negeren. Eén van de spilfiguren is Puck: Puck zou orde op zaken moeten stellen, maar creëert chaos in de plaats.

Midzomernachtdroom… of hoe de bovenwereld de onderwereld ontmoet en hoe liefde een spel wordt van cynisme en jaloezie.
19, 20 en 21 augustus 2011, om 20.15 uur in B&B Agnetenklooster, Maaseik

regisseur

Philip Molenaers

Cast

Franky Hungenaert, Gerda Clerkx, Wim Bleukx, Carlo Gelissen, Julie Focquet, Kevin Peeters, Michele Peeters, Peter Delaheye, Ward De Langhe, Hilde Smits, Lynn Peerboom, Pauli Van den Bergh, Johan Fredrix, Nadette Beelen, Brecht Gysen, Nicole Roloux, Josée Roex, Britt Lemmens, Céline Geelen, Marijse Hulstbosch, Jolien Vanholsaet, Lynn Laumen, Carin Cuppens. 

affiche

Midzomernachtdroom

Programma­blaadje

Midzomernachtdroom

Andere

Artikel 1

Flyer

Klik op de foto om de fotoalbum te openen.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *